About

Marc Dahlmann – Architect is een jong architectuurbureau dat sinds 2010 opdrachten op het werkgebied rond om verbouwing, renovatie en uitbreiding uitvoert.

Recente projecten zijn twee dakopbouwen, één in Huizen en één in Amsterdam, de renovatie van een woning in Amsterdam waarbij ook een hangbalkon aan de tuingevel geplaatst werd en de renovatie van een woning in Amsterdam waarbij het proces van ontwerp tot uitvoering in eigen handen lag.

 

De inzetbaarheid is breed: Of als ontwerper of tekenaar, als planner of adviseur, projectleider of bouw-begeleider heeft Marc ervaring opgedaan.

 

Tevens biedt hij zijn kennis en kunde ook als freelancer voor andere architectenbureaus aan. Zo heeft hij ook bij RAU Architecten aan verschillende projecten van prijsvraag tot VO tekeningen gewerkt en bij een renovatie project in Varik voor Keek Architectenatelier de bouwbegeleiding gedaan.

 

​Daarnaast heeft Marc ruime ervaring in het maken van 3d modellen en renderings door middel van SketchUp, Archicad en Artlantis, als ook het opwerken van tekeningen met behulp van foto bewerkings programmas. 

 

Tegelijkertijd neemt Marc (alleen of in een team) regelmatig aan prijsvragen deel. Voorbeelden zijn een energie efficiënte woonark en een fietsenstalling In Nieuwegein.

 

De meest recente prijsvraag bestond uit een ontwerp van een één-familie woning in het door overstromingen getroffen Cambodja. Het ontwerp moest eenvoudig en door middel van locale bouwstoffen te maken zijn, niet meer dan 2000$ kosten en goed gewapend tegen de vaak voorkomende overstromingen zijn.

 

Onder meer dan 600 inzendingen einidige het ontwerp als runner-up.

Om het project als nog te kunnen realiseren is Marc bezig een opdrachtgever in vorm van een stichting te vinden, die interesse heeft het project verder te ontwikkelen en uit te voeren. Als u geïnteresserd bent stuur ik u graag het informatiemateriaal toe. Voor contact kunt u hier terecht.

Voor meer informatie over dit project op deze website kunt u hier terecht.